|
Játékos jégkockák
A nyári kánikulában hűsítőként hatnak a kerti koktélok, főleg ha néhány szem díszes jégkockával is feldobjuk őket.
Az unalmas jégkockát könnyen feldobhatjuk, ha különböző formájú, ízesítésű, vagy gyümölcsökkel, fűszerekkel töltött jégkockát készítünk.
A jégkocka készítéséhez sokan forralt vizet ajánlanak, állítólag ettől - és a lassú hűtéstől - lesz szép átlátszó, üveges a jég, de otthonra talán megteszi a buborékos kocka is, a feladatát így is tökéletesen ellátja.
A balkonládában nevelt fűszernövények közül a menta jellegzetes íze és illata a feloldódás után pillanatok alatt átjárja az italt, ami a sima ásványvizet is pikánssá varázsolja.
A fűszernövények közül használhatjuk még citromfüvet, mentaféléket a szörpökhöz, koktélokhoz; bazsalikomot vagy oregánót a paradicsomos italokhoz, kamillavirágot, kakukkfüvet a jeges teához virágszirmot, rózsabimbót ünnepi alkalmakra.
Különleges ízű jégkockákat készíthetünk, ha fagyasztás előtt a vízbe néhány csepp citrom-, narancslevet vagy málnaszörpöt teszünk. Ha valakit bosszant, hogy a jégkocka felhígítja az italt, akkor összeállíthatunk alkoholos borjégkockát, sörjégkockát, gyerekeknek szörpjégkockát is, természetesen hígítva, de lehet, hogy így is többször kell próbálkoznunk, mert egy bizonyos alkohol- illetve cukortartalom felett már nem fagy meg az oldat!
A gyümölcskocka készítése sem nagy ördöngősség, a sárga- vagy görögdinnyét kockázzuk fel, a kisebb szemű cseresznyét, meggyet, málnát, szőlőt, szedret egészben tegyük a mélyhűtőbe, majd jégkocka helyett tálaljuk. Proszit!
Forrás: Édenkert.hu http://www.edenkert.hu/cikkek/diszitett_jegkockak
| |