Így készítsünk mutatós jégtálat!
A mutatós jégtál látványos kelléke lehet egy meghitt vacsorának, baráti összejövetelnek vagy bulinak. Elkészítése roppant egyszerű és olcsó, mégis biztosan beszédtéma lesz.
A jégtál elkészítéséhez nincs szükségünk sok mindenre: 2 tál, néhány szál virág és víz kell hozzá.
Elkészítés:
1. Fogjunk 2 üveg, vagy műanyag edényt. Az egyik 2-4 cm-rel legyen kisebb a másiknál.
2. A kisebbik edényt helyezzük a nagyobba és a ragasztószalaggal ragasszuk úgy a nagyobb tálhoz, hogy a nagy tálban alul kényelmesen el tudjon folyni a víz.
3. Szórjuk bele a virágokat. Használhatunk szárított virágokat vagy friss virágszirmokat is. Igazítsuk az alkalomhoz.
4. Lassan töltsünk hideg vizet a külső tálba és mozgassuk úgy a virágokat, hogy egyenletesen jusson mindenhova belőlük.
5. Fagyasszuk a tálat legalább 24 óráig az erkélyen vagy a hűtőszekrényben.
6. Ha megfagyott a jégtál, fordítsuk fel és engedjünk az aljára langyos vizet, így könnyen ki tudjuk venni.
Az alkalom előtt érdemes a jégtálat 1-2 nappal elkészíteni, hogy biztosan megfagyjon. Használatkor tegyünk alá egy peremes tálat, amely az olvadó jeget felfogja. A jégtálban szervírozhatunk gyümölcsöt, zöldséget, halat, tenger gyümölcseit vagy fagylaltot. Vendégeink biztosan díjazni fogják. Kellemes időtöltést!
Forrás: turmixvilág.hu
|