|
Hova menjünk vacsorázni Valentin-napon?
A Valentin-naphoz manapság már egy meghitt vacsora elköltése itthon is hozzátartozik.
Afrodiziákumok a tányéron
Az Apetito Restaurant & Caféban a párokat érkezéskor "szerelmi bájitallal" és apró fűszerfalatokkal köszöntik, tudtuk meg Jakabffy Lászlótól, az étterem gasztronómiai tanácsadójától. Az előző évek tapasztalatai szerint nagyon sokan megünneplik már hazánkban is a Valentin-napot, főleg a fiatalabb korosztály nevez be egy-egy romantikus vacsorára.
Az étterem séfjei nagyon ügyeltek arra, hogy vágykeltő hatású ételekkel várják a szerelmespárokat. Az ünnepi menüben nem bántak csínján a vágyfokozókkal: a főételben borjú és bélszín találkozik tésztalepelben, szarvasgombás, szilvás demi glace mártással, gyömbéres burgonyapürével zellersziromban tálalva.
A desszert pedig egyenesen megkoronázza az estét: kissé pajzánul tálalt sült banánt kínálnak rozmaringos vaníliafagylalttal és fehér csokoládéfelfújttal.
Az ötfogásos, 9500 forintba kerülő menühöz korlátlan borfogyasztás jár, a vendégek a Garamvári Szőlőbirtok borait kóstolhatják meg. A séfek minden egyes fogáshoz külön ízvilágot párosítanak.
Valentin Segal módra
Segal Viktor Valentin-menüjében az afrodiziákumok mellett azokra a hozzávalókra helyezte a hangsúlyt, amelyeket februárban nem egyszerű beszerezni, hogy ezzel is különlegessé tegye az ünnepi vacsorát.
Ezenkívül édes, ünnepélyes, ugyanakkor könnyedebb fogásokat választott, hiszen tele gyomorral nehéz a szerelemre gondolni. Arra is ügyelt, hogy a menü kínálatában olyan ételek szerepeljenek, amelyeket mindkét nem kedvel.
A Segal Étterem Valentin-napi vacsorája pezsgővel és friss eperrel indul, az előétel pedig lazac seviche bazsalikomos narancsmártásban. Ezután házi tésztával, fűszeres, meleg paradicsomsalátával kínált borjúborda következik.
A menüt egy igazi kuriózum, a passiógyümölcs-mártással és fehércsokoládéval kísért joghurtfagylalt zárja. A 7900 forintos vacsora árában a pezsgő benne van, 4000 forinttól pedig már kitűnő borokat ajánlanak.
Valentin-napi időutazás
Az Alabárdosban a magyar konyha régen feledésbe merült ízei és fűszerei kerülnek előtérbe. Az aperitif Chateau Vincent Brut pezsgő, a gourmet falatkákat melegen kínált kunsági libamáj követi, bundás kaláccsal és karamellizált körtével. A "paprika előtti" magyar konyha egyik gyakori fűszere, a gyömbér adja a füstölt pisztránghabbal tálalt gyömbéres karotta-krémleves ízvilágát.
A helyszínen választhatunk a krémes parajjal, grillezett bébi kukoricával és buggyantott gyöngytyúktojással készült fogasfilé és a kemencében sült báránycsülök között, amit kecskesajtos cukkini és zelleres burgonyapüré társaságában szolgálnak fel.
Az ötfogásos időutazás ára személyenként 10 900 forint, és a kávéért, illetve az ásványvízért sem kell külön fizetnünk.
Forrás: deluxe.hu
| |