|
Epres-joghurtos jegestea |
|
|
Élvezze a nyári eper és őszi csipkebogyó érzéki ízeit hűs ítalában is, melyet joghurttal tehet még titokzatosabbá.
|
Gyümölcsös hűsítők házilag |
|
|
A fülledt melegben nagyon fontos, hogy elég folyadékot fogyasszunk. Enni se nagyon van kedvünk, csak frissítő ételekre vágyunk. Használjuk ki a nyári gyümölcsszezont, és főzés helyett keverjünk ivóleveket vagy gyümölcsös teákat.
|
Mit hány fokon? |
|
|
Az emberek többsége nyáron minden italt jéghidegen szeret inni, de azért érdemes figyelni arra, hogy - az alkoholok esetében mindenképpen - a túlzott hűtés elfedi az italok esetleges hibáit, fogyatékosságait, illetve az is előfordulhat, hogy az ízek és aromák nem tudnak igazán kibontakozni.
|
Uborka: a szépítő, frissítő zöldség - hidegen |
|
|
A karcsú kígyóuborka az egyik legkedveltebb zöldségnövény, melyet egész évben kapni a piacon. A szabadföldi fürtös uborka sokkal ízesebb, és szinte egész nyáron szedhető.
|
Bortúra helyett: Hideg borleves! |
|
|
Ha nincs ideje bortúrára menni, akkor legalább egy zamatos borlevessel kényeztesse el magát.
|
Játékos jégkockák |
|
|
A nyári kánikulában hűsítőként hatnak a kerti koktélok, főleg ha néhány szem díszes jégkockával is feldobjuk őket.
|
| |