Bortúra helyett: Hideg borleves!
Ha nincs ideje bortúrára menni, akkor legalább egy zamatos borlevessel kényeztesse el magát.
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 1 liter fehér bor - 1 kicsi citrom, - 8 tojássárgája, - 10 dkg cukor, - fahéj, - szegfűszeg - vanília fagyi
Elkészítés:
A bort forraljuk fel 5-10 percre pár szem szegfűszeggel, két-három darab fahéjjal, valamint a citrom levével és feldarabolt héjával.
A tojássárgákat a cukorral keverjük ki habosra, majd egy habverővel folyamatosan keverve lassan adjuk hozzá a bort. Végül tegyük vissza a tűzre, s a habverővel addig keverjük, míg a leves kicsit besűrűsödik. ha kész, szedjük csészékbe és hűtsük le. Tálaljuk fagylalt gombócokkal.
Jó étvágyat!
Forrás: Harmonet.hu
|