| 		
		 
 A legfinomabb francia desszert
 
Mangó és csokoládé fúzióban - ez lett a díjnyertes desszert Franciaországban, ahol egy 22 éves cukrász, Florent Maragaillan vitte el a pálmát a gasztronómiai megmérettetésben .
  
  
  
 A fiatal cukrász - a francia Riviéra egyik szállodájának alkalmazottja - a Strasbourg közelében fekvő Illkirch-Graffenstadenben rendezett versenyen vehette át az aranycukor díját. A győztes a legfiatalabb versenyző volt a profik versenyében, amelyben Michelin-csillagos vendéglátóhelyek cukrászai is habverőt ragadtak.  
A második helyet a 27 éves Gabriel Rochard érdemelte ki Ananászos, vaníliás morzsa Buddha kezében elnevezésű desszertalkotásával. A cukrászviadal harmadik helyezettje Cédric Bedin lett a Ropogós tanzániai gömb pisztáciával és csokoládéval, citrombazsalikom-juzu illattal fantázianevet viselő ínyencségével.  
A verseny részvevői regionális versenyek győzteseiként érkeztek a viadalra, ahol  négy-négy óra állt rendelkezésükre, hogy lenyűgözzék a zsűr it. 
  
Florent Maragaillan
  
   
  I. hely
Gabriel Rochard 
  
   
  II. hely
Cédric Bedin
  
   
  III. hely
   
  
 
  Forrás: ötvenentúl.hu
 |