|
Gránátalmával ízesítenek Tutanhamon szakácskönyvében |
|
|
Tutanhamon szakácskönyve látott napvilágot Nagy-Britanniában, amelynek szerzője az ókori egyiptomiak gasztronómiai örömeivel szeretné megismertetni a ma emberét.
|
Hogyan illik viselkedni egy borkóstolón? |
|
|
Gyakran előfordul, hogy egy termelő (vagy másvalaki) meghív egy társaságot borkóstolóra, borbemutatóra.
|
Csokoládéból épülő szoba |
|
|
Csokoládészobát nyitott meg New Yorkban a Godiva belga csokoládéfeldolgozó cég, az amerikai vásárlók közül egy meg is nyerheti azt egy hétvégi kiruccanásra.
|
Hova menjünk vacsorázni Valentin-napon? |
|
|
A Valentin-naphoz manapság már egy meghitt vacsora elköltése itthon is hozzátartozik.
|
Szőlőmentes a legújabb bor! |
|
|
Khatból készült "bort" kíván piacra dobni egy etióp tudós. A kelet-afrikai országban honos, főként stimulálószerként használt cserje fiatal hajtásaiból készülő alkoholtartalmú ital a feltaláló szerint éppen olyan jó, mint a szőlőből erjesztett bor.
|
Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább sushija |
|
|
Rekord született pár napja Tokióban, amikor a Hong Kong Sushi étterem tulajdonosa eddig soha nem látott összeget, több, mint 6,1 millió jent (mintegy 10 millió forintot) fizetett egyetlen kékuszonyú tonhalért. A halfajtát kipusztulás fenyegeti.
|
Milyen olívaolajat vásároljunk? |
|
|
A zöld arany, azaz az olívolaj minőségét számos tényező befolyásolja, ilyen például az is, hogy a bogyók mennyire voltak érettek a szüreteléskor, mennyi idő telt el a szedéstől a feldolgozásig, s nagyon fontos, hogy mennyi idős fáról származik.
|
A jövő kávéfőzője gombnyomás nélkül működik |
|
|
Hamarosan megvalósulhat az a képtelenségnek tűnő kávéfőző, amely nem csak megismeri személyiségünket és feltérképezi szokásainkat, de egyetlen gombnyomás nélkül elkészíti reggelente kedvenc kávénkat. A technológia közelebb van, mint gondolnánk.
|
Pezsgőkisokos |
|
|
Ünnepi ital különleges alkalmakra...
|
Koktél a jó emésztésért |
|
|
Télen a hideg miatt sokkal több nehezen emészthető, kalóriadús ételt fogyasztunk, mint az év bármely más hónapjában.
|
Ez a legszexisebb zöldség! |
|
|
Padlizsán, Solanum Melongena vagy tojásgyümölcs... vagy más néven a szerelem almája. Hogy miért? Mert óriási vágykeltő hatást tulajdonítanak neki.
|
E-számok: mi igaz, mi nem? |
|
|
A guargumi botrány után többen nézik meg, vajon mi is van a kosárba tett élelmiszerben, és melyik E szám mit is jelent. Furcsa, de egy egyszerű fehér kenyérben is több adalékanyag található.
|
Bioborok vására |
|
|
Magyar termelők is bemutatkoznak a 2008 februárjában megrendezendő nürnbergi BioFach vásáron, amelyen ezúttal a bioborok a főszereplők.
|
A csoki már 3100 éves |
|
|
A csokoládét már legalább 3100 évvel ezelőtt - vagyis az eddig véltnél 500 évvel korábban - jóízűen fogyasztották Közép-Amerikában, de nem szilárd formában, hanem ünnepi italként, amely státusszimbólumnak számított.
|
A szerelmes sajtkészítő esete a gorgonzolával |
|
|
Az olaszországi Piemont tartomány élelmiszeripari vásárán a közelmúltban járt magyar kereskedőcsapat különleges olasz házi sajtokra bukkant.
|
Borok forrón |
|
|
Úgy tűnik idén végre lesz igazi tél hóval, szánkóval, piros orrokkal, ezért egy pohár forralt bornak nagyon fogunk örülni, ha végre letopoghatjuk csizmánkról a havat. Íme három különböző ízesítésű.
|
A világ legdrágább desszertje |
|
|
Egy New York-i étteremben bárki megkóstolhatja a világ legdrágább desszertjét – ha van felesleges 12.000.- fontja, azaz 4,2 millió forintja a falatozásra.
|
Legyezőnek látszó gyümölcsöstál |
|
|
Egy fiatal, holland dizájner figyelemreméltó tervezése első ránézésre összehajtogatott legyezőnek tűnik, aztán hosszas elemzés után kiderül róla, hogy valójában egészen más. Egy innovatív tárgy.
|
Mi legyen a maradék borral? |
|
|
Mit tegyünk egy nagyszerű baráti beszélgetés, vacsora után megmaradt itallal? Különösen az alacsony alkoholtartalmú italok tárolására érdemes gondot fordítani, hiszen például egy "darabon maradt" fél üveg borból már nem szívesen iszunk később, az veszít élvezeti értékéből, felveszi a különféle szagokat környezetéből.
|
Miért épp bika; miért vér? - Az Egri bikavérről |
|
|
A Bikavér az egyik legizgalmasabb borunk, csupa legenda övezi történetét.
|
| |