| 
 A legfinomabb francia desszert  Mangó és csokoládé fúzióban - ez lett a díjnyertes desszert Franciaországban, ahol egy 22 éves cukrász, Florent Maragaillan vitte el a pálmát a gasztronómiai megmérettetésben.
  
 A fiatal cukrász - a francia Riviéra egyik szállodájának alkalmazottja - a Strasbourg közelében fekvő Illkirch-Graffenstadenben rendezett versenyen vehette át az aranycukor díját. A győztes a legfiatalabb versenyző volt a profik versenyében, amelyben Michelin-csillagos vendéglátóhelyek cukrászai is habverőt ragadtak.
 A második helyet a 27 éves Gabriel Rochard érdemelte ki Ananászos, vaníliás morzsa Buddha kezében elnevezésű desszertalkotásával. A cukrászviadal harmadik helyezettje Cédric Bedin lett a Ropogós tanzániai gömb pisztáciával és csokoládéval, citrombazsalikom-juzu illattal fantázianevet viselő ínyencségével.  A verseny részvevői regionális versenyek győzteseiként érkeztek a viadalra, ahol it.négy-négy óra állt rendelkezésükre, hogy lenyűgözzék a zsűr
   Florent Maragaillan
 
   
 I. hely
 Gabriel Rochard 
 
   
 II. hely
 Cédric Bedin
 
   
 III. hely
 
   
 
 Forrás: ötvenentúl.hu
 |