|
Divatos teafilterek |
|
|
A német Donkey Product Prêt-à-porTea néven olyan teafiltereket tervezett, amin a divatvilág közismert alakjai szerepelnek.
|
Ehető telefonos programok |
|
|
Előfordult már valaha, hogy annyira tetszett egy alkalmazás, hogy úgy érezte, meg kell zabálni? Ha igen (és akkor is, ha nem), itt egy érdekesség.
|
Mit csinál a barista? |
|
|
A Barista világszerte olyan embert jelent, aki a kávé alapú italok készítésének szakértője.
|
Karl Lagerfeld a Coca-Cola light reklámban |
|
|
Karl Lagerfeld nemcsak a Coca-Cola legújabb dizájnpalackjának dizájnját tervezte meg, de ő készítette a termék reklámfotóit. Lehet, hogy most már tényleg menő lesz light kólát rendelni?
|
Aranyba palackozott ásványvíz |
|
|
Fernando Altamirano palackozta a legdrágább konyakot a világon. Azonban ma már nemcsak konyak, hanem aranyba palackozott ásványvíz is létezik.
|
A világ legdrágább desszertjei |
|
|
Egy desszert árát nemcsak a különleges hozzávalók, a ritkaságnak számító kísérő párlatok és a kivételes kiszologálás emelheti az egekbe, hanem az ehető arany díszítések és a különféle drágakövek is, amelyeket az étkezés után a tehetős ínyencek természetesen magukkal vihetnek.
|
Szerb szamártejből készül a legdrágább sajt |
|
|
Friss levegőn tartott balkáni szamarak tejéből készítik a világ legdrágább sajtját. A szerbiai ezer eurós Pule sajt egyelőre szinte senkinek nem kell.
|
Készitsünk designer sütiket! |
|
|
Itt a hétvége, mindenkinek van egy kis szabadideje, amit akár a konyhában is tölthet. Adunk pár tippet, hogyan újíthatók meg a kipróbált családi receptek.
|
A legfinomabb francia desszert |
|
|
Mangó és csokoládé fúzióban - ez lett a díjnyertes desszert Franciaországban, ahol egy 22 éves cukrász, Florent Maragaillan vitte el a pálmát a gasztronómiai megmérettetésben .
|
Élelmiszeripari innováció: cukormentes, nullkalóriás ketchup |
|
|
A mustár és a majonéz tiltólistán marad, ketchupból viszont hamarosan annyit ehetünk, amennyit nem szégyellünk.
|
Aranyparadicsom, ezüstperec - csak ínyenceknek! |
|
|
Egy német élelmiszeripari cég új különlegességet dobott piacra...
|
Nem múlik el a legkeserűbb sör íze |
|
|
A világ legkeserűbb sörét készítette el egy brit férfi.
|
Nem meglepő! A tyúkhúsleves lett Magyarország kedvenc étele |
|
|
Az Újházy tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc.
|
A sörfogyasztás erősítheti a csontokat |
|
|
A mértékletesen söröző nők csontsűrűségi eredményei jobbak, mint azoké, akik nem isznak – állítják spanyol kutatók.
|
A tojás lehet az új szuperétel |
|
|
A tojás segíthet lefogyni és sok benne a szervezet számára fontos anyag - állítják kutatók, akik szerint ez lehet az új szuperétel, amelyből naponta egyet érdemes elfogyasztani.
|
A fekete fokhagyma az új őrület a gasztronómiában |
|
|
Ugyanaz az íz, mégsem lesz tőle rossz a leheletünk - ezt tudja a fekete fokhagyma, amit már egy ideje használnak Thaiföldön, Koreában, múlt évben pedig az amerikai piacra is betört, sőt már elegáns londoni éttermek séfjei is használják.
|
Tudta ezt a könnyű borról? |
|
|
A mérsékelt alkoholfogyasztás jót tesz a szívnek, de ha kisebb alkoholtartalmú bort iszunk, akkor a rosszindulatú daganatok kockázatát is csökkenthetjük. A könnyű borok jótékony hatásáról a World Cancer Research Fund (WCRF) legújabb közleménye számol be.
|
Kiderült, mitől csiklandoz a pezsgő |
|
|
A buborékok pontosabb elemezésével kiderült, mitől lehet olyan kellemesen csiklandozó a pezsgő buborékolása.
|
A világ legdrágább reggelije |
|
|
Annyi pénzért még soha nem kínáltak reggelit, mint most a Chambord. A rekord ár 6,4 millió forint, az étkezést a Reggeli Tiffanynál ihlette. Valódi és ehető arany és gyémánt egészíti ki a péksüteményt és a koktélt.
|
Hasznos tippek a megfelelő bor kiválasztásához |
|
|
A megfelelő ételhez a megfelelő bort kell felszolgálni - ezt szinte mindenki tudja. Ahogy azt is, hogy a savanyú ételekhez a savas bor dukál, a fűszeres ételeket testes fehér vagy vörös borokkal öblítjük, az édesekhez pedig az édes borokat kínálunk. De milyen bort vegyünk az adott típusokból? Íme egy kis segítség, hogy ne tévedjünk nagyot.
|
| |