A legfinomabb francia desszert
Mangó és csokoládé fúzióban - ez lett a díjnyertes desszert Franciaországban, ahol egy 22 éves cukrász, Florent Maragaillan vitte el a pálmát a gasztronómiai megmérettetésben .
![](//disznovenyek.gportal.hu/portal/disznovenyek/image/gallery/1270672488_58.jpg)
A fiatal cukrász - a francia Riviéra egyik szállodájának alkalmazottja - a Strasbourg közelében fekvő Illkirch-Graffenstadenben rendezett versenyen vehette át az aranycukor díját. A győztes a legfiatalabb versenyző volt a profik versenyében, amelyben Michelin-csillagos vendéglátóhelyek cukrászai is habverőt ragadtak.
A második helyet a 27 éves Gabriel Rochard érdemelte ki Ananászos, vaníliás morzsa Buddha kezében elnevezésű desszertalkotásával. A cukrászviadal harmadik helyezettje Cédric Bedin lett a Ropogós tanzániai gömb pisztáciával és csokoládéval, citrombazsalikom-juzu illattal fantázianevet viselő ínyencségével.
A verseny részvevői regionális versenyek győzteseiként érkeztek a viadalra, ahol négy-négy óra állt rendelkezésükre, hogy lenyűgözzék a zsűr it.
Florent Maragaillan
![](//disznovenyek.gportal.hu/portal/disznovenyek/image/gallery/1270672838_77.jpg) ![](//disznovenyek.gportal.hu/portal/disznovenyek/image/gallery/1270672898_21.jpg)
I. hely
Gabriel Rochard
![](//disznovenyek.gportal.hu/portal/disznovenyek/image/gallery/1270673048_26.jpg) ![](//disznovenyek.gportal.hu/portal/disznovenyek/image/gallery/1270673049_81.jpg)
II. hely
Cédric Bedin
![](//disznovenyek.gportal.hu/portal/disznovenyek/image/gallery/1270673212_28.jpg) ![](//disznovenyek.gportal.hu/portal/disznovenyek/image/gallery/1270673213_77.jpg)
III. hely
Forrás: ötvenentúl.hu
|