A legfinomabb francia desszert
Mangó és csokoládé fúzióban - ez lett a díjnyertes desszert Franciaországban, ahol egy 22 éves cukrász, Florent Maragaillan vitte el a pálmát a gasztronómiai megmérettetésben .

A fiatal cukrász - a francia Riviéra egyik szállodájának alkalmazottja - a Strasbourg közelében fekvő Illkirch-Graffenstadenben rendezett versenyen vehette át az aranycukor díját. A győztes a legfiatalabb versenyző volt a profik versenyében, amelyben Michelin-csillagos vendéglátóhelyek cukrászai is habverőt ragadtak.
A második helyet a 27 éves Gabriel Rochard érdemelte ki Ananászos, vaníliás morzsa Buddha kezében elnevezésű desszertalkotásával. A cukrászviadal harmadik helyezettje Cédric Bedin lett a Ropogós tanzániai gömb pisztáciával és csokoládéval, citrombazsalikom-juzu illattal fantázianevet viselő ínyencségével.
A verseny részvevői regionális versenyek győzteseiként érkeztek a viadalra, ahol négy-négy óra állt rendelkezésükre, hogy lenyűgözzék a zsűr it.
Florent Maragaillan
 
I. hely
Gabriel Rochard
 
II. hely
Cédric Bedin
 
III. hely
Forrás: ötvenentúl.hu
|