|
Saláták - csakis jéghidegen!
Ebben az izzasztó hőségben nem tűzforró és csípős ételekre, hanem hűsítő finomságokra vágyunk.
Ha zöldsalátát készítünk, vásároljunk többfélét, tépkedjük össze, majd többször mossuk meg bő vízben. Az sem baj, ha az utolsó lében hagyjuk állni 5-6 percet.
Ilyenkor a tépés felületénél jól meg tudja magát szívni vízzel, és ettől még ropogósabb lesz. Csepegtessük le egy szűrőedényben, hagyjuk állni legalább egy órán keresztül, majd tegyük műanyag zacskóba. Zárjuk le, és hűtőben tároljuk.
Nem kell mást tenni, csak kivenni belőle annyit, amennyit aktuálisan meg szeretnénk enni, amennyire lehet rámorzsolni egy kis tonhalat, főtt tojást, avokádót vagy akár paradicsomot. A lényeg, hogy mindig jéghidegen fogyasszuk. Ez a helyzet a többi zöldség- és gyümölcssalátával is. Tálaláskor csorgassuk meg hidegen sajtolt olívaolajjal, citromlével vagy ecettel.
Forrás: origo.hu
| |