|
Jeges, forró ananász-trió
Ime néhány frissítő ananász különlegesség...
Ananász sorbet:
Egy majdnem tele 1l-es Carte D’Or-os dobozhoz: egy darab nagy ananászt megpucolunk, feldarabolunk, és aprítógépben gyümölcspürét készítünk belőle. Egy kis lábasban összeforraljuk 1,5 dl vizet 10 dkg cukorral.
Hozzáadjuk egy zöldcitrom reszelt héját és a fele kifacsart levét. A szirupot teljesen lehűtjük. Összekeverjük az ananászpéppel, és fagylaltgépben elkészítjük. Habbá verünk egy tojásfehérjét, és hozzáforgatjuk a kész fagyihoz. Mélyhűtőbe tesszük.
Ananászos joghurt-krém:
4 mini adaghoz: negyed friss ananász húsát aprítógépben pürésítjük, 10 dkg 0%-os joghurtot (lehetőség szerint görög joghurt) kikeverünk 2tk fruktózzal és az ananász pürével. Megtörünk 2 kardamom hüvelyt, és a joghurthoz adjuk. Néhány szál sáfrányt kanálnyi forró vízbe (vagy az ananász levébe) áztatunk, ezt is a krémhez keverjük.
Ananász szufflé:
4 mini adaghoz: A sütőt előmelegítjük 220C-ra. Negyed friss ananász húsát aprítógépben darabosra pürésítjük. Egy szűrőbe tesszük, és lecsöpögtetjük, hogy ne maradjon leves.
Egy tojásfehérjét kemény 2 ek fruktózzal habbá verünk. Óvatosan beleforgatjuk az ananász húst és egy kis csipet őrölt gyömbért. A szufflé-tálkákat kikenjük pici vajjal és meghintjük porcukorral.
Belekanalazzuk az ananászos habot, egy kést körbehúzunk a hab körül (így könnyebben felemelkedik). 12 percig sütjük, amíg a teteje megpirul, és felemelkedik.
Forrás: chiliesvanilia.com
| |