|
Koktél a jó emésztésért
Télen a hideg miatt sokkal több nehezen emészthető, kalóriadús ételt fogyasztunk, mint az év bármely más hónapjában.
Ne tegye próbára a gyomrát! Keverjen kiviből emésztést segítő koktélt, amely felfrissíti és feltölti a lemerült vitaminraktárát is.
A koktél hozzávalói:
- 1 db kemény meghámozott kivi - 1 kis fürt szőlő - 1 db magozott zöldalma
A hozzávalókat turmixgéppel, vagy egy erre alkalmas passzírozóval pépesítse és már kortyolható is.
Miért értékes a koktél?
kivi: gazdag C-és E-vitaminban, kalciumban, káliumban és magnéziumban. A friss gyümölcsből készült lé emésztőenzimet tartalmaz, amely segíti az átlagostól eltérő összetételű ételek megemésztését
szőlő: sok B- és C-vitamin tartalmaz, jelentős vértisztító és idegerősítő hatású gyümölcs, a benne lévő antioxidánsok segítenek a rákos betegségek megelőzésében
alma: magas az A-, B-, C-vitamin és vastartalma, a héjában lévő pektin sikeresen akadályozza meg a vércukorszint ingadozását
Forrás: wellnesscafe.hu
| |