|
Chips mindenféle zöldségből
Ropogtatni, nassolni nagyon szeretünk. Vendégségben, egyedül, tévé előtt, izgalmas könyvet olvasva vagy társasozás közben. Elég a hagyományos chipsből! A legegyszerűbb – és legolcsóbb – zöldségekből is készíthetünk ropogós chipszeket, mégpedig gyorsan és egyszerűen!
Sárgarépachips
Hozzávalók:
- 3 nagy sárgarépa - fél maroknyi friss koriander vagy petrezselyem - 1 késhegynyi őrölt kömény - olaj - só - bors
Elkészítés: Zöldséghámozóval megtisztítjuk a répákat, leöblítjük, leszárítjuk, majd ugyanezzel a zöldséghámozóval folytatjuk a munkát: csíkokat szelünk a répából (hosszabbakat vagy rövidebbeket, ízlés szerint), amíg a répa elfogy (a közepével nem érdemes bajlódni, eltehetjük zöldséglevesbe). Olajat forrósítunk, és a répaszalagokat hirtelen megsütjük, majd konyhai törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük. A Koriandert és/vagy a petrezselymet felaprítjuk, meghintjük vele a répát, majd kevés sót, borsot és őrölt köményt is szórunk rá.
Előkészítés: 10 perc Sütés: 5 perc
Zellerchips
Hozzávalók:
- 1 zeller - olaj - só
Elkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a zeller , először félbe, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Olajat forrósítunk, és a zellerszeleteket hirtelen megsütjük (vigyázat, gyorsan pirul), majd konyhai törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük, és sóval meghintjük.
Előkészítés: 10 perc Sütés: 5 perc
Padlizsánchips
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán - liszt - só - olaj
Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, majd 2 mm-es karikákra vágjuk. A szeleteket szűrőbe tesszük, sóval meghintjük, és fél órát hagyjuk, hogy a leve kicsepegjen. Ezután bőséges vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Ezután lisztben megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Jól lecsepegtetve tálaljuk.
Előkészítés: 40 perc Sütés: 10 perc
Forrás: mindmegette.hu
| |