|
Mi micsoda? Az acai bogyó |
|
|
Az açai bogyó, az Amazonas vidékéről származó tökéletes gyümölcs.
|
Mi micsoda? A gnétum |
|
|
A gnétum örökzöld, alacsonyan és sűrűn elágazó, legfeljebb 10 m magas fa vagy karcsú növekedésű cserje. Vajon hazánkban termeszthető-e és szépségén kívül még mire használhatjuk?
|
Mi micsoda? A baobab |
|
|
Az Egyesült Királyság piacain árulni kezdtek egy olyan afrikai gyümölcsöt, mely háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és kétszer annyi kalciumot, mint a tej.
|
Mi micsoda? A maszala |
|
|
Folyton bajlódik a fűszerezéssel? Máskor meg íztelen az étel? Készítsen mennyei fűszerkeveréket házilag! Masalák, avagy a híres-neves, vagy épp titkos fűszerkeverékek.
|
Mi micsoda? A shea vaj |
|
|
A Shea vaj, más néven karitévaj egyedülálló a világon. Ugyanis finomítatlan 100%-os növényi kivonat, amelyet Nyugat-Afrika vad szavannáin honos Shea fa termésének hideg sajtolásával nyernek.
|
Mi micsoda? A mángold |
|
|
Kevéssé ismert, pedig rendkívül hasznos, sokoldalú zöldségféle. Többféle betegség esetén jótékony hatású, de az egészségesek is az étlapjukra tehetik, megelőzés vagy egyszerűen a jó íze miatt.
|
Mi micsoda? A sztívia |
|
|
A mai ismert legerősebb édesítőszer! Mégis mi ez?
|
Mi micsoda? A nori |
|
|
A nori szó korábban sokkal általánosabb jelentéssel bírt és mindenféle tengeri füvet ezzel az elnevezéssel illettek.
|
Mi micsoda? A mungobab |
|
|
A mungóbab B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt, foszfort tartalmaz. Apró szemű, könnyen emészthető, rostban gazdag, segíti a salakanyagok távozását és a méregtelenítést.
|
Mi micsoda? A quinoa |
|
|
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották.
|
| |