|
Mi micsoda? A noni |
|
|
Hazánkban még kevéssé ismert a Tahitiről származó, aprócska, zöld gyümölcs - annak ellenére, hogy világszerte egyre többen esküsznek arra, hogy a belőle kivonható folyadéknak csodatévő hatása van. A sziget őslakói is régóta használják egészségük, szépségük megőrzésére.
|
Mi micsoda? A miso |
|
|
Mi a miso? Egyre többet hallani róla, de mégis mire való? Most megtudhatja!
|
Mi micsoda? A harissa |
|
|
Nem harisnya! Harissa! Ön evett már gyrost a töröknél? Akkor már volt szerencséje ehhez a különlegességhez, csak nem tudott róla. Az a piros, iszonyúan csípős, paprikás valami, amit úgy kínálnak Önnek: "keer hozza csipost?" - nos ez nem más, mint a harissa.
|
Mi micsoda? Az amaránt |
|
|
Sokak számára ismeretlen, pedig már évezredek óta ismert Amerikában!
|
Mi micsoda? Az okra |
|
|
Ez egy indiai finom zöldségféle.
|
Mi micsoda? - A rooibos |
|
|
Gyönyörű pirosas színe elcsábítja az embert! Legyen most szó a divatos rooibos teáról!
|
Mi micsoda? - A paradió |
|
|
Sokan a diákcsemegét szemezgetve kifejezetten az ízletes paradiószemekre vadásznak. Szervezetük sejti, hogy pont a benne lévő tápanyagokra van szüksége, de az is lehet, hogy óvatlanul épp egy nem kívánt hízókúrába kezdenek...
|
Mi micsoda? - A ghí |
|
|
Az indiai konyha fontos összetevője.
|
Mi micsoda? A tamarind |
|
|
A tamarind vagy tamarindusz fa Afrikában őshonos, gyakori mint nálunk a hárs vagy a tölgy.
|
Mi micsoda? A pekándió |
|
|
Süteményreceptekben már találkozhattunk vele, de mégis miben különbözik a mi megszokott diónktól?
|
| |