|
Cognac, az élet vize |
|
|
A cognac nevét a francia Charente folyó partján fekvő Cognac városról kapta.
|
Az italok professzorai - Mi a feladata a sommeliernek? |
|
|
A sommelier feladata a harmónia megteremtése a menüsorban, az ételhez a megfelelő ital párosítása. A bor, a víz, a párlatok, a sör, a tea és a kávé mellett a szivarok ajánlása úgyszintén munkájának része.
|
Hogyan készül a fehérbor? |
|
|
Borkurzusunk első fejezetében a bor világának alapvető fogalmaival ismerkedtünk meg, most eggyel tovább lépünk, és lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készül napjainkban a fehérborok többsége.
|
A borozás alapjai |
|
|
Most induló sorozatunk azoknak szól, akik nem csak inni, hanem érteni is szeretnék a bort.
|
Alapfokú ínyenckurzus - Melyik fogalom mit jelent? |
|
|
Az ínyencségek és modern konyhatechnikák iránt érdeklődők, illetve a rendszeres étterembe járók lépten-nyomon találkozhatnak olyan idegen szavakkal, amelyeknek jelentése nem teljesen világos számukra, és nem tudnák megmondani, mi a különbség a blansírozás és a flambírozás vagy a mousse és a sabayon között.
|
| |